Майстер-клас для лікарів-інтернів

28 квітня 2023
554

В отоларингологічному відділенні КП «2-а МКЛ ПМР», де знаходиться клінічна база кафедри оториноларингології з офтальмологією, відбувся майстер-клас з ендоскопічного ендоларингеального видалення новоутворень гортані для лікарів-інтернів І та ІІ років навчання. Провів майстер-клас д.мед.н., професор кафедри Юрій Гасюк. Таке малоінвазивне оперативне втручання є сучасним методом оперативного лікування новоутворень порожнини гортаноглотки та гортані, що дозволяє мінімізувати ризики розвитку можливих ускладнень, а також пришвидчити реабілітацію хворого в післяопераційному періоді.

На початку майстер-класу професор Юрій Гасюк розглянув з лікарями-інтернами особливості клінічної анатомії та фізіології гортані, ознайомив з основними етапами підготовки технічного оснащення та алгоритмом ендовідеоскопічного огляду гортані, продемонстрував учасникам проведення даної методики. Під час практичної частини майстер-класу молоді лікарі мали змогу під контролем досвідченого викладача відпрацювати навички та отримати необхідні консультації. Наприкінці майстер-класу професор Юрій Гасюк розглянув типові помилки, що виникали при виконанні даної маніпуляції, та відповів на запитання лікарів-інтернів.

Проведення майстер-класів дозволяє майбутнім спеціалістам поглибити свої знання, сформувати вищий рівень володіння відповідними практичними навичками, виявити проблемні напрями, сприяє розвитку логічного мислення та комунікативних здібностей та є важливим корисним компонентом їхньої професійної підготовки до подальшої практичної діяльності.