Міжнародна щорічна молодіжна медична наукова конференція "AYMSConf 2022" у Києві завершилася низкою перемог студентів ПДМУ

04 січня 2023
381

Попри складні часи для нашої країни члени студентської наукової групи кафедри психіатрії активно беруть участь у дослідницькій діяльності та презентують результати на наукових заходах. 9 грудня 2022 року у дистанційному форматі відбулася Міжнародна щорічна молодіжна медична наукова конференція "AYMSConf 2022", що організована студентським науковим товариством НМУ ім. О.О. Богомольця (м. Київ).

У секція "Неврологія і психіатрія" студентами нашого університету здобуто дві перемоги, а саме:

3-е місце – Мац Оксана та Удовиченко Дар'я  з доповіддю на тему "Алекситимія як фактор ризику розладу адаптації в українських студентів в умовах Російсько-Української війни"  (наукові керівники доц. Дмитро Бойко, доц. Вадим Рудь);

3-е місце - Ширай Поліна, Мац Оксана та Карпік Зоряна з доповіддю на тему "Соціальні фактори розвитку безсоння у переміщених українців в умовах російсько-Української війни" (наукові керівники проф. Скрипніков А.М., доц. Бойко Д.І.).

Приємно при цьому зазначити, що серед членів СНГ кафедри психіатрії, наркології та медичної психології ПДМУ є студенти стоматологічного факультету, які здобули перемогу у профільній секції, чим стверджують необхідність всебічного розвитку лікаря та важливість мультидисциплінарних зв'язків у медичній практиці. Так, у секції "Стоматологія" престижне місце здобули:

Єнгаличев Тимур та Євтушок Владислав з доповіддю на тему "Особливості психологічного стану пацієнтів зі скаргами на стоматологічні естетичні порушення в залежності від наявності об'єктивного дефекту" (науковий керівник: проф. Скрипніков А.М.). Вони посіли 3-місце у престижному конкурсі.

Сердечні вітання кожному! Хай не полишає творче натхнення для подальшого кар`єрного зростання і воля до перемоги!