Міжнародна співпраця: науковці університету продовжують влітку підвищувати якість освітніх та наукових знань на міжнародному рівні

10 липня 2023
277

З 4.07.2023-13.07.2023 у м. Созополь (Болгарія) проходить міжнародний семінар-тренінг «Можливості ІТ технологій у медичній практиці лікаря-неонатолога». У семінарі-тренінгу бере участь проректор ЗВО з науково-педагогічної та виховної роботи, професор кафедри педіатрії № 1 із неонатологією Полтавського державного медичного університету Валерій Похилько.

Протягом останніх років проведення міжнародних семінарів-тренінгів стали для медичної спільноти важливим навчальним і науково-практичним заходом, в якому брали участь неонатологи із усіх куточків України та зарубіжних країн.

Під час проведення запланованого семінару-тренінгу Валерій Похилько виступив з двома доповідями на тему: «Катамнестичне спостереження передчасно народжених дітей: оновлення порядку та основного положення», «Сучасні принципи менеджменту та ранньої реабілітації дітей з бронхолегеневою дисплазією».

Участь у даному заході засвідчує відповідний міжнародний статус вітчизняної науки і клінічної практики у галузі охорони здоров’я новонароджених дітей. Саме при підтримці Асоціації неонатологів України проходило обговорення і розробка клінічних протоколів і настанов з «Реанімації новонароджених», «Здорова новонароджена дитина», «Антибіотикотерапія сепсису в новонароджених». Ці протоколи будуть розроблені та надані для обговорення неонатальній спільноті Україні з метою їхнього подальшого затвердження для клінічного впровадження.

Під час форуму була також можливість ознайомитись з новими науковими даними і клінічними рекомендаціями з актуальних питань надання медичної допомоги передчасно народженим і хворим новонародженим дітям. Крім того, участь у форумі сприяє обміну досвідом і науковими ідеями з фахівцями різних країн світу щодо сучасних неонатологічних практик.

Отримана інформація на семінарі-тренінгу буде впроваджена до навчального процесу кафедри педіатрії № 1 із неонатологією ПДМУ, а також в лікувальний процес клінічних баз та лікувальних закладів як м. Полтави так і області.