Многія літа: університет шле вітання з Ювілеєм

10 жовтня 2022
385

10 жовтня 2022 року доктор медичних наук, професор, завідувачка кафедри акушерства і гінекології №1, заслужений діяч науки і техніки України Антоніна Макарівна Громова зустрічає славну ювілейну дату.

Адміністрація ЗВО ПДМУ на чолі з ректором, професором Вячеславом Жданом, колектив кафедри акушерства і гінекології №1, який упродовж багатьох років очолює шановна ювілярка, і вся університетська спільнота сердечно вітають Антоніну Макарівну зі знаменним днем у її житті та зичать здоров`я, щастя, успіхів, добра і звитяжної мирної праці під мирним небом на благо України і українського студенства!

А колектив її рідної кафедри цього дня шле своїй шановній очільниці ще і такі теплі слова: «Дорога Антоніно Макарівно, нехай кожен Ваш світанок буде мирним, кожен день приносить лише добрі новини, нехай все вдається, і мрії втілюються у життя, а чарівна посмішка ніколи не зникає з обличчя! Міцного здоров 'я Вам та творчого натхнення. Прийміть сердечну подяку за Вашу неоціненну самовіддану працю і те добро, що Ви даруєте нам щодня!»

З університетської рубрики «Ім`я в медицині»

Професор А.М. Громова є головою Полтавського осередку Асоціації акушерів-гінекологів України, у 2000 році нагороджена знаком “Заслужений діяч науки і техніки України”, у 2007 році нагороджена орденом княгині Ольги ІІІ ступеня. В 2002 році відзначена Подякою Кабінету Міністрів України. З 1990 року очолює кафедру акушерства і гінекології №1. За цей час вона підготувала цілу плеяду талановитих учнів: 2 докторів мед. наук.,15 кандидатів медичних наук, численних клінічних ординаторів та магістрів. Антоніна Громова є визнаним фахівцем в акушерстві та гінекології, майстром своєї справи, талановитим лікарем, який щодня піклується про здоров 'я жінок, даруючи їм радість материнства, не раз рятуючи їм життя . Це надійна колега, до якого завжди можна звернутися за порадою та підтримкою. Це чарівна жінка, мати і бабуся, яка виховала чудову доньку, нині також успішного високопрофесійного лікаря-акушер гінеколога та онуків, що гідно продовжують засновану нею лікарську династію.