Многія літа: Університет шле вітання з Ювілеєм

08 серпня 2023
324

8 серпня 2023 року відзначає 75-річний ювілей завідувач кафедри внутрішньої медицини № 2 Полтавського державного медичного університету, доктор медичних наук, професор Катеренчук Іван Петрович.

Адміністрація ЗВО ПДМУ на чолі з ректором, професором Вячеславом Жданом і вся університетська спільнота вітають Івана Петровича зі знаменним днем у його житті та зичать здоров`я, щастя, успіхів, добра і звитяжної мирної праці під мирним небом на благо України і українського студенства.

З університетської рубрики «Ім`я в медицині»

В університеті Іван Петрович Катеренчук працює з 1980 року, спочатку на посаді асистента, доцента, а з 1991 року – на посаді завідувача кафедри. З 1993 по 2002 рік – декан медичного факультету. І. П. Катеренчук - висококваліфікований педагог, досвідчений лікар, має вищу кваліфікаційну категорію з терапії і кардіології. Він автор 470 наукових праць, з яких 2 підручники, 2 монографії, 28 навчальних і навчально-методичних посібників, 9 патентів на винаходи. Науково-популярні видання «Кроки до нормального артеріального тиску» та «Інфаркт міокарда - не вирок», видані масовим тиражем, користуються неабиякою популярністю у медичної спільноти та населення України. Під керівництвом Катеренчука І. П. захищено 10 кандидатських дисертацій. За досягнуті успіхи нагороджувався Почесною Грамотою Верховної Ради України, грамотами Полтавської обласної державної адміністрації та Полтавської обласної ради, нагрудними знаками «Відмінник охорони здоров’я» та «Відмінник освіти України». За особисті здобутки у розвитку медичної науки, профілактиці, діагностиці і лікуванні серцево-судинних захворювань нагороджений медаллю імені академіка М. Д. Стражеско Національної академії медичних наук України «За заслуги в охороні здоров’я».