Многія літа: Університет шле вітання з Ювілеєм

20 січня 2023
681
Многія літа: Університет шле вітання з Ювілеєм

20 січня 2023 року доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри акушерства і гінекології №2, Володимир Костянтинович Ліхачов зустрічає славну ювілейну дату.

Адміністрація ЗВО ПДМУ на чолі з ректором, професором Вячеславом Жданом і вся університетська спільнота сердечно вітають Володимира Костянтиновича зі знаменним днем у його житті та зичать здоров`я, щастя, успіхів, добра і звитяжної мирної праці під мирним небом на благо України і українського студенства!

З університетської рубрики «Ім`я в медицині»:

Наукові інтереси професора В. К.Ліхачова поширюються на вивчення питань невиношування вагітності, особливостей перебігу вагітності при екстрагенітальній патології, гінекологічної ендокринології, морфології і імуногістохімії ендометрія при запальних захворюваннях жіночої статевої системи. За останні 10 років зробив 70 доповідей на 65 конференціях з міжнародною участю. Надрукував 336 друкованих робіт, одержав 14 патентів України на винаходи. Є автором 10 підручників, 6 навчальних посібників, 3 монографій. Під його керівництвом захищено 3 кандидатські дисертації, нині виконуються 1 докторська та 1 дисертація на здобуття наукового ступеня доктора філософії.

Професор В. К. Ліхачов є членом міждисциплінарної робочої групи МОЗ України з підготовки державних галузевих стандартів медичної допомоги та членом спеціалізованих вчених рад по захисту дисертацій. Він - заступник голови Полтавського осередку Асоціації акушерів-гінекологів України, експерт із акушерства і гінекології ДОЗ Полтавської ОВА.