Многія літа: Університет шле вітання з Ювілеєм

13 червня 2023
210

13 червня 2023 року доктор медичних наук, професор, фундатор кафедри внутрішніх хвороб та медицини невідкладних станів Максим Макарович Потяженко зустрічає славну ювілейну дату – 80-річчя з Дня народження та 30-річчя заснування самої кафедри. Вся професійна і викладацька діяльність професора Максима Потяженка нерозривно пов’язана з Полтавським державним медичним університетом та Полтавською обласною клінічною лікарнею ім. М. В. Скліфосовського.

Адміністрація ЗВО ПДМУ на чолі з ректором, професором Вячеславом Жданом і вся університетська спільнота сердечно вітають Максима Макаровича зі знаменним днем у його житті та зичать здоров`я, щастя, успіхів, добра і звитяжної мирної праці під мирним небом на благо України і українського студенства. А колективу заснованої ним кафедри – наукової звитяги та подальших успіхів у підготовці висококваліфікованих спеціалістів своєї справи!

 

З університетської рубрики «Ім`я в медицині»:

Під керівництвом професора Максима Макаровича Потяженка захищено 3 кандидатські дисертації та 9 магістерських робіт, виконана 1 докторська дисертаційна робота та доктора філософії. Він є автором та співавтором 568 наукових та навчально-методичних праць, з яких 3 монографії, 2 підручника, 22 методичних рекомендацій, 12 інформаційних листів, 15 патентів на винахід, 29 навчальних та навчально-методичних посібників.

За багаторічну сумлінну працю, високу професійну майстерність і значний особистий внесок у підготовку висококваліфікованих медичних кадрів багаторазово нагороджувався відзнаками, подяками та грамотами ректора університету, голови Полтавської обласної та Подільської районної ради м. Полтави, міського голови Полтави, Департаментом охорони здоров'я Полтавської обласної державної адміністрації та головним лікарем Полтавської обласної клінічної лікарні ім. М. В. Скліфосовського.

Нагороджений знаками «Відмінник охорони здоров’я» (1989) та «Відмінник освіти України» (1998), медаллю «Ветеран праці» (2003).