Можна змінювати світ, долаючи всі труднощі і маючи в серці любов

15 вересня 2023
348
Можна змінювати світ, долаючи всі труднощі і маючи в серці любов

Напередодні Всесвітнього дня безпеки пацієнтів настав час розповіді про сумлінне та професійне виконання своїх професійних обов'язків заради збереження здоров'я пацієнтів.

Ця історія - приклад вчинку, яким можна надихатися. Лікар-інтерн Сергій Швед, що навчається на базі кафедри післядипломної освіти лікарів-стоматологів, проходить цикл хірургічної стоматології у доцента Світлани Коломієць. За цей період він продемонстрував надзвичайну рішучість та сміливість, надто, коли сам опинився перед важливим завданням - рятування життя пацієнта.

Під час хірургічного втручання з приводу пластики вуздечки язика у 17-річної пацієнтки стався колапс - невідкладний стан, що супроводжується різким зниженням артеріального тиску до 70\40 мм рт ст. Медичний персонал діяв згідно з протоколом, але артеріальний тиск не відновлювався, стан пацієнтки стрімко погіршувався.

Карета швидкої  допомоги прибула оперативно. Бригадою було надано допомогу, але це не поліпшило стан, і треба було негайно госпіталізувати пацієнтку до реанімації. З метою пришвидшити госпіталізацію отоді один із лікарів-інтернів Сергій Швед й взяв на себе ініціативу та самостійно транспортував дівчину на власних руках із п'ятого поверху до карети швидкої допомоги. Пацієнтку вчасно доправили до реанімації.

Сьогодні стан пацієнтки стабільний, її життя врятовано завдяки самовідданості молодого лікаря.

Університет і медична спільнота може пишатися такими учнями!

Нехай ця історія буде  прикладом для інших, як можна змінювати світ, долаючи всі труднощі.