З Україною в серці зустрічаємо Різдвяні та Новорічні свята

19 грудня 2022
490

Наближаються новорічні свята. Цього року для кожного із нас вони особливі, обпалені війною, згорьовані тяжкими випробуваннями нашого багатостраждального народу. Але ми тримаємо стрій і стверджуємо всіма своїми діями Життя!

 Волонтерський загін "Посмішка" долучився до заходу, який було підготовано та проведено співробітниками Полтавського краєзнавчого музею імені Василя Кричевського Оленою Шиян, Наталією Кузьменко та Оленою Штитьовою. Партнерами виступила Дитяча точка Спільно від UNICEF Полтава.

Під час заходу діти познайомилися із птахами з родини Синицеві, особливостями їх життєдіяльності, дізналися про походження назви «синиця», з’ясували місце пташок в народному фольклорі, їх різноманітність у світі та в Україні. Великий захват викликало гніздо-«рукавичка» ремеза, яке більшість учасників бачили вперше.

Музейники акцентували увагу присутніх на питаннях охорони та збереження птахів, познайомили дітей із місією «Годівничка» та основними аспектами правильної зимової підгодівлі пернатих. Теоретична частина завершилася майстер-класом із виготовлення з ниток фігурок синиці блакитної. Наступного дня діти здійснили екскурсію до зимового дендропарку Музею, де пташками прикрасили музейну ялицю. Прийдіть, погляньте, що вийшло!

З Україною в серці зустрічаємо Різдвяні та Новорічні свята! Все буде Україна!