Народний музей ПДМУ поповнився новими воєнними артифактами

11 травня 2023
365

До народного музею ПДМУ завітали гості - Іван Якушев, перший заступник Голови ГО «Полтавська обласна організація інвалідів війни, Збройних Сил, учасників бойових дій та силових структур» та Ксенія Нікітчук, Голова ГО «Союз Чорнобиль» Шевченківського району у м. Полтаві. Директор музею Таміла Дашевська ознайомила гостей з обновленою експозицією музею «Лікарі під час війни», присвяченою ролі лікарів та інших працівників охорони здоров’я в період повномасштабної війни росії проти України, зокрема, викладачів та студентів.

Гості передали до музею нове військове спорядження – дві варіації «Крюк-кішка саперна тактична розбірна для розмінування (мінний трал)», які зараз активно застосовуються військовослужбовцями ЗСУ в зоні проведення бойових дій та звільнених від ворога територіях для зриву за зсуву підозрілих предметів за їхнього можливого мінування, активного розмінування розтяжок та перевірок стежок та проходів, універсального важеля, яким можна щось зачепити, або ж зрушити з місця, відкриття дверей, тощо.

Довідково

Крюк-кішка - відмінний вибір та універсальний пристрій тактичного військового спорядження, який можна використовувати в найрізноманітніших ситуаціях, вона проста у використанні, оскільки складається із трьох частин та у розібраному стані має досить компактні розміри, не деформується при кидках та волочінні по асфальту і камінню.