Науковці ЗВО ПДМУ презентували оновлений довідник «У разі надзвичайної ситуації або війни».

28 червня 2022
369

Викладачами кафедри пропедевтики внутрішньої медицини з доглядом за хворими, загальної практики (сімейної медицини) презентовано оновлений довідник: «У разі надзвичайної ситуації або війни».

Довідник розроблено та оновлено  Центром стратегічних комунікацій, Державною службою України з надзвичайних ситуацій, Міністерством оборони України, Апаратом Головнокомандувача Збройних сил України та громадськими організаціями.

Разом із студентами куратори груп переглянули презентацію. Акцентовано увагу на важливості знати про те, що може зробити кожен із нас у надзвичайних умовах. Особливо  в ситуаціях, коли поліція, швидка допомога, рятувальна та інші служби вимушені працювати в екстреному режимі. Розглянуті практичні поради, як підготуватися до надзвичайної ситуації та як діяти в такому випадку. Зокрема, як підготуватися з родиною та подбати про власну оселю, як комунікувати з рідними в умовах відсутності мережі та мобільного зв’язку, що робити, коли почули сирени, та які правила поведінки в зоні бойових дій та ін.

Інформація здобувачам виявилась дуже актуальною та корисною. Надано доступ до електронної версії довідника  на сайті  http://dovidka.info/ та у чат-боті в Telegram https://t.me/DovidkaInfo_bot.