Науковці ЗВО ПДМУ взяли участь у нараді членів Європейської Асоціації університетів (EUA)

12 квітня 2023
477
Науковці ЗВО ПДМУ взяли участь у нараді членів Європейської Асоціації університетів (EUA)

11 квітня 2023 року проректор з наукової роботи, професор Ігор Кайдашев і доцент кафедри іноземних мов з латинською мовою та медичною термінологією Юлія Лисанець взяли участь в онлайн нараді членів Європейської Асоціації університетів (EUA).

На зустрічі були присутні представники 20 українських закладів вищої освіти, які є членами EUA. На нараді з-поміж іншого обговорено організаційні питання щодо участі українських партнерів у зборах Генеральної Асамблеї EUA, а також перспективні шляхи подальшої підтримки України та українських ЗВО. Заслухано доповідь професора Мауріціо Тіра (Університет Брешії, Італія), який цього року балотуватиметься до Президії EUA на зборах Генеральної Асамблеї.

Науковці ПДМУ активно долучилися до обговорення можливостей співпраці з EUA. Відповідаючи на запитання професора Ігоря Кайдашева, професор Мауріціо Тіра наголосив на солідарності з Україною в часи російського вторгнення, повідомив про призупинення членства російських закладів вищої освіти у Європейській Асоціації університетів, а також окреслив актуальні напрямки підтримки українських ЗВО в освітньому просторі Європейського союзу.