Найкращий навчальний посібник – «жива хірургія» в операційній

07 листопада 2022
420

Нещодавно в КП «2-а міська клінічна лікарня Полтавської міської ради», за участі співробітників кафедри  хірургії №4 ПДМУ відбувся майстер-клас, у процесі якого присутні вивчали сучасні методики лікування гастроезофагеальної рефлюксної хвороби та гриж стравохідного отвору діафрагми.  

Завідувач хірургічного відділення Харківської обласної лікарні, професор Кирило Пархоменко та його команда ділилися досвідом з полтавськими колегами.

На початку відбувся консиліум, під час якого учасники детально обговорили всі етапи майбутньої операції, а потім  був успішно прооперований пацієнт.   Наразі чоловік вже виписаний і триває його реабілітація.  

У операційній були  присутні лікарі-інтерни кафедри, які могли в режимі реального часу спостерігати та засвоювати те, що раніше вивчали в теорії –  за посібниками та  лекціями. Потім, під час засідання круглого столу підсумували  майстер-клас.  

Захід відбувся за ініціативи директора КП «2-а міська клінічна лікарня Полтавської міської ради», професора Максима Дудченка, який налагодив співпрацю з колегами Харківської обласної лікарні й постійно тримає руку на пульсі  сучасних досягнень.  

«Усе це стало можливим завдяки тому, що ми маємо у нашому арсеналі найсучасніше обладнання, придбане завдяки керівництву ПДМУ й особисто

ректорові, професору Вячеславу Ждану та Департаменту охорони здоров’я Полтавської міської ради. Ми можемо впроваджувати  усі найкращі напрацювання малоінвазивної хірургії й робитимемо це надалі»  – зауважив завідувач кафедри хірургії #4, доцент Микола Кравців.