«Не журися, Україно, панно синьоока»

22 вересня 2022
1093

21 вересня, до Дня міста, викладачі кафедри українознавства та гуманітарної підготовки зі здобувачами освіти І курсу початкового (короткий цикл) рівня вищої освіти ОПП «Стоматологія ортопедична» відвідали презентацію вишитої карти України в рамках Всеукраїнського творчого конкурсу «Не журися, Україно, панно синьоока».

Захід відбувся в Полтавському художньому музеї (галерея мистецтв) імені Миколи Ярошенка. 

Розмір полотна ­ 130 на 180 сантиметрів. Усього таких карт 25 — по кожній на область. Мета проєкту – об'єднати країну на творчій ниві. За правилами, карта має залишитися в тій області, в якій її вишили.

Тамара Ковтун, майстриня, яка створила карту, підбирала бісер окремо під кожну область, щоб якнайкраще передати кольори й відтінки. Придбати бісер жінці допомогли друзі й родичі. Собівартість карти становить близько п'яти тисяч гривень. Майстриня сподівається знайти благодійника, який зможе гідно оцінити її працю, адже Тамара Ковтун планує передати виручені кошти на лікування поранених полтавських бійців Івана Міхна й Андрія Дорошенка. 29 червня військові були тяжко поранені в боях за Лисичанськ, попереду на них чекають півроку лікування і тривала реабілітація.

Це черговий проєкт із вірою в Перемогу. Нехай усі українські воїни, які зараз на лінії бойових дій, повернуться до нас живими й неушкодженими. Ми їх дуже чекаємо.