Непохитна здатність українських лікарів розвивати практичну медицину в умовах воєнного стану

02 грудня 2022
211

Завідувач кафедри оториноларингології з офтальмологією Михайло Безега за запрошенням Тернопільського національного медичного університету ім. І.Я. Горбачевського взяв участь в якості гостьового лектора в роботі науково-практичної конференції «Актуальні питання оториноларингології в умовах російської агресії проти України», яка відбулася 26 листопада в м. Тернополі. Конференція присвячена вирішенню важливих проблем діагностики, своєчасного та якісного надання оториноларингологічної допомоги в умовах бойових дій. Вирішення цих питань є однією з головних умов збереження життя наших співвітчизників та профілактики розвитку важких ускладнень.

У своїй доповіді «Сучасні підходи FESS хірургії під час фронтотомії при патології лобних синусів у військовий час» к. мед. н. Михайло Безега ознайомив авдиторію з анатомічними варіаціями гачкоподібного відростку та фронтальних кісткових перегородок, а також висвітлив основні типи ендоназальних втручань на лобних порожнинах. Особливу увагу доповідач приділив окремим клінічним випадкам гнійно-запальних уражень фронтальних синусів, отриманих у військовий час, та представив відеодемонстрацію проведеної ним функціональної ендоназальної фронтотомії.

Учасники заходу розробилиі рекомендації щодо надання екстреної медичної допомоги при вогнепальних пораненнях, кровотечах та травмах ЛОР-органів під час війни.

Результати роботи конференції свідчать про непохитну здатність українських лікарів розвивати практичну медицину в умовах воєнного стану.