Оголошення

05 квітня 2023
294
Оголошення

На сьогодні освіта протягом життя — це не концепція, а філософія, що передбачає відкритість кожної людини до нових ідей, рішень, знань, навичок і розкриття потенціалу кожного незалежно від віку, місця, часу та обставин, а для того, хто викладає у вищій школі, – особливо.  Бо саме викладач формує основи знань, компетентності у здобувачів вищої освіти і вчить їх навчатися. Тому науково-педагогічний (педагогічний) працівник має підвищувати свій професійний рівень і рівень педагогічної майстерності, опановувати нові й вдосконалювати раніше набуті компетентності у межах своєї професійної діяльності з урахуванням світових тенденцій, соціально-економічних, технологічних і соціокультурних змін, що відбуваються в нашому суспільстві.

З метою створення сприятливих умов для безперервного професійного розвитку навчально-методичним відділом забезпечення якості освіти на базі Полтавського державного медичного університету організовано курси підвищення кваліфікації для науково-педагогічних (педагогічних) працівників за навчальною програмою «Удосконалення педагогічної майстерності в системі вищої медичної освіти. Сучасні підходи до створення навчально-методичного забезпечення освітнього процесу. Ефективні методи змішаного навчання.  Психологічні аспекти взаємодії викладачів і здобувачів вищої освіти під час воєнного стану в Україні».

Курси розпочато 03 квітня 2023 року в online-режимі на платформі «ZOOM».

Під час проведення курсів розглядаються такі питання:

  • Організаційно-педагогічні умови впровадження змішаного формату навчання.
  • Нормативно-правове забезпечення освітньої та наукової діяльності.
  • Навчально-методичне забезпечення сучасного освітнього процесу.
  • Психологічний комфорт у навчанні в умовах воєнного стану.
  • Зміст вищої освіти у вимірі сьогодення. Методика викладання у закладі вищої освіти.

Для забезпечення високого рівня якості організованих у межах співробітництва з Полтавським національним педагогічним університетом імені В.Г.Короленка, Полтавським державним аграрним університетом залучено досвідчених, компетентних фахівців.