Партнерська зустріч з Університетом Дуйсбург-Ессен, Німеччина: перші кроки міжнародної співпраці

09 листопада 2022
358

8 листопада 2022 року в межах партнерства між Університетом Дуйсбург-Ессен (УДЕ) та Полтавським державним медичним університетом відбулася перша ознайомча зустріч із керівництвом та професорсько-викладацьким складом університетів-партнерів в онлайн-форматі. З вітальним словом від Університету Дуйсбург-Ессен виступила ректор, професор Барбара Альберт, у якому висловила сподівання, що подальше партнерство не обмежиться лише підписанням Меморандуму про співпрацю, а буде розвиватися згідно заявлених напрямків. До привітання зі сторони університету-партнера також приєдналися директор Інституту вірусології професор Ульф Діттмер, декан медичного факультету професор Ян Буер, та інші.

Полтавський державний медичний університет на зустрічі представляли перший проректор закладу вищої освіти з науково-педагогічної роботи професор Валентин Дворник, проректор закладу вищої освіти з наукової роботи професор Ігор Кайдашев, проректор закладу вищої освіти з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти професор Ігор Скрипник, проректор закладу вищої освіти з науково-педагогічної та лікувальної роботи професор Ігор Ксьонз, начальник відділу з міжнародних зв’язків Ірина Шкурупій. Під час вітального слова професор Валентин Дворник висловив слова подяки від імені ректора ПДМУ професора Вячеслава Ждана за організацію зустрічі, що стала офіційним початком довготривалої плідної співпраці між університетами та підтримку в складних умовах російської військової агресії проти України. Валентин Дворник зазначив, що попри всі труднощі воєнного часу, науковці університету вірять у перемогу України та щиро зацікавлені в ефективній співпраці з німецькими колегами.

Упродовж офіційної частини професор Ігор Кайдашев у своїй презентації окреслив основні аспекти наукової діяльності ПДМУ та шляхи співпраці з УДЕ.

Друга частина зустрічі була присвячена науковому спілкуванню, протягом якого професор Ульф Діттмер виступив із відкритою лекцією на тему: «Interferon alpha Subtypes: New therapy options in infectious diseases» з подальшим її обговоренням.

Дякуємо представникам УДЕ за співпрацю з нашим університетом та висловлюємо сподівання на її розширення у майбутньому в різних освітніх та наукових напрямках!