Перемога студентів наукової групи «Лабораторна діагностика» кафедри фізіологія до дня науки

22 травня 2023
235

Нещодавно завершилася робота XXVII Конгресу студентів та молодих учених "Майбутнє за наукою" на базі Тернопільського національного медичного університету імені І. Я. Горбачевського. Організовано засідання 18 секцій та 2 пленарних засідань, в якому взяли участь студенти з багатьох вищих навчальних медичних закладів України.

Студенти наукової групи «Лабораторна діагностика» кафедри «Фізіологія» взяли активну участь у різноманітних секціях конгресу, де мали можливість ознайомитися з науковими роботами науковців та обговорити нагальні проблеми української медицини в умовах війни. 

Забажан Євгенія, Мамонтова Вероніка, Троцько Сергій, Шальнев Сергій взяли участь і представили дві доповіді у секції «Інфекційні хвороби, дерматовенерологія. Імунологія, алергологія». Журі високо відзначило наукові дослідження Дипломами І та ІІІ ступенів.

Зезекало Анастасія та Мягкохліб Анатолій виступили з усною доповіддю у секції «Профілактична медицина, соціальна медицина, медична інформатика, організація охорони здоров’я. Реабілітація». Автори наукової роботи отримали Диплом І ступеню. 

Розвиток української науки нерозривно пов'язаний з підготовкою та вихованням молодого творчого наукового потенціалу, який нині успішно здійснюється на кафедрі фізіології Полтавського державного медичного університету.