Підбиваємо підсумок Міжнародного тижня ортодонтичного здоров’я

19 травня 2023
212
Підбиваємо підсумок Міжнародного тижня ортодонтичного здоров’я

Початок «Тижня ортодонтичного здоров’я» завуч кафедри післядипломної освіти лікарів – ортодонтів Людмила Галич  почала з онлайн -бесіди зі школярами 4 – 5 класів Полтавської ЗОШ №20 імені Бориса Серги. На бесіді звернули увагу батьків на ортодонтичні проблеми дітей та причини їх виникнення, а також розказали про шляхи вирішення.

Продовжили тиждень з проведенням виховних санітарно-просвітніх заходами з вихованцями та вихователями дитячого садочку №84 «Волошка» і дошкільного навчального закладу №74 «Джерельце». Асистент кафедри Сокологорська – Юлія Никіна  провела відкритий урок «Щаслива посмішка дитини», звернула увагу на правила догляду за порожниною рота, наочно продемонструвала техніку чищення зубів з активним залученням дітей. На згадку про зустріч, окрім приємних вражень, дітлахи отримали від кафедри подарунки у вигляді розвиваючих ігор.

На завершення санітарно-просвітницької роботи протягом тижня всі викладачі кафедри у четвер провели прийом ортодонтичних пацієнтів, надали консультації щодо подальшого лікування та профілактики зубощелепних аномалій.

А також до Всеукраїнської акції, присвяченої Міжнародному дню ортодонтичного здоров’я, співробітники кафедри підготовували та видали навчальний посібник, рекомендований Вченою радою Полтавського державного медичного університету, як навчальний посібник з ортодонтії, рекомендований для студентів та клінічних ординаторів -іноземців англомовної форми навчання

GENERAL AND CLINICAL ORTHODONTICS Collection of test tasks and answers. Маємо надію, що студенти та клінічні ординатори-іноземці англомовної форми навчання якнайшвидше повернуться до нас на навчання і цей навчальний посібник буде їм в нагоді.

Висловюємо щирі слова вдячності нашим захисникам, воїнам ЗСУ, які виборюють Перемогу та право працювати і відновлювати здоров’я наших дітей!