Підготовка студентів до ОСКІ як можливість здобувати необхідний клінічний досвід

17 квітня 2023
667

На базі Симуляційного центру Полтавського державного медичного університету,  зокрема,  на станції стандартизованого педіатричного пацієнта науково-педагогічні працівники кафедри педіатрії № 2 постійно проводять заняття зі здобувачами вищої освіти з метою відпрацювання практичних навичок та клінічних компетенцій, а також підготовки студентів до випускних іспитів - ОСКІ.

На даній станції представлений симуляційний тренажер «Учбова модель для аускультації дитини», при роботі з яким акцент зроблено на імітаційному навчанні, яке дозволяє подолати труднощі диференціації шумів і відпрацювати навички правильної  аускультації тонів серця і шумових феноменів найбільш частих вроджених вад серця. Також даний симуляційний тренажер дозволяє відпрацювати навички діагностики характерних симптомів пневмонії, бронхіальної астми, стенозуючого ларинготрахеїту.

При роботі з іншим манекеном – педіатричним фантом 1 року, здобувачі освіти можуть відпрацьовувати на імітованому гастроентерологічному пацієнті симптоми Менделя, Кера, Мейо-Робсона і т.п.

Таким чином, здобувачі вищої освіти мають можливість систематично відпрацьовувати практичні навички, здобувати необхідний клінічний досвід та готуватися до випускних іспитів.