Побачення через Вічність: незабаром презентація

06 березня 2023
345

Зі світлин понад 100-річної давності - погляди увічнених на них людей, можливо, і предків когось із нас , бо ж підписи під фото свідчать, що всі вони уродженці Полтавщини, - звернені на нас, нинішніх…Через 100 років відбувається наше несподіване і незвичайне онлайн-побачення… Важко відірвати погляд від кожного, якимось щемними душевними струнами тягнемось до них, немов конче прагнемо почути їхній голос і дізнатися, хто ж вони такі…Та тихо. Лише промовисті погляди з пожовклих від часу світлин. Ось суворий з-під брів чоловіка у смушевій шапці, задерикуватий – юначки у намисті, задумливий – красуні у вишиванці, напружений -подружжя: він сидить, як і належить статечному господарю, а вона, поклавши руку йому на плече, стоїть. І обидва вдивляються в об`єктив фотоапарата…Ось бравий чолов`яга у воєнній формі і з оголеною шаблею: учасник першої світової повернувся з фронту? Сільська родина присіла на призьбі біля хати, білявка у плахті ледве стримується, щоб не зареготати…і ще всі вони живі. Багато молодих. А у майбутньому їм доведеться пережити революцію, голод, війну… Випробування попереду. Але вони все переживуть і зустрінуться сьогодні з нами, щоб з оцих ось пожовклих світлин розповісти нам про те, що є в серцях те, що не вмирає…І ми їм повіримо, і мужність нас не покине…

Та все це можна відчути і кожному по-своєму, відвідавши виставку, що чекає на презентацію 9 березня у вестибюлі адміністративного корпусу. ЇЇ надав Едуард Крутько, який, власне, і збирав ці фото з приватних архівів упродовж не одного року. Назва її «На старих фотографіях – всі молоді».

Приходьте на презентацію 9 березня, і про все почуєте самі. Не пожалкуєте! Побачення через Вічність обіцяє багато цікавих зустрічей.