Полтавський державний медичний університет – активний учасник проєкту молодіжних обмінів Erasmus+ Youth

11 липня 2022
483

З 20 по 30 червня 2022 року здобувачі вищої освіти ЗВО ПДМУ Антоніна Беляєва, Олександр П’ятибратов, Владислав Євтушок, Яна Ющенко, Владислав Кислий та Альона Павленко, під керівництвом доцента ЗВО кафедри патологічної анатомії з секційним курсом Наталії Винник, взяли участь у проєкті молодіжних обмінів Erasmus+Youth “Eco-mind Lab” у м. Оженна (Польща).

Фундація розвитку місцевих громад «Ініціатива» запросила 41 учасника з України, Польщі, Туреччини та Литви до участі у проєкті, які детально вивчали методи інтеграції та підтримки процесу неформальної освіти для молодих людей з інвалідністю, реабілітаційні програми та ознайомились з роботою реабілітаційних центрів і медичних закладів Підкарпатського воєводства. Також були засвоєні сучасні методики реабілітації осіб з інвалідністю, зокрема іпотерапія, як метод підвищення фізичної підготовленості людей з інвалідністю. Велика увага приділялася опануванням методів природної терапії, про-екологічним заходам, які протидіють цифровій залежності та допомагають пом’якшити наслідки пандемії.

Учасники проєкту відвідали заповідний куточок дикої природи Польщі та ознайомилися з його визначними пам’ятками, а також взяли участь у різноманітних заходах, а перш за все – знайшли нових та цікавих друзів.