Пріоритети навчального процесу. Іноземні здобувачі освіти вивчають українську мову онлайн

18 вересня 2023
196

Новий навчальний рік почався на кафедрі українознавства та гуманітарної підготовки ПДМУ в дистанційно-синхронному форматі. Іноземні здобувачі освіти продовжують вивчати українську мову онлайн. Закономірним і психологічно обґрунтованим є те, що в умовах тривалого дистанційного навчання через воєнний стан в Україні мотиваційний чинник освітнього процесу в них може очікувано слабшати. Тому пріоритетом на кафедрі стало чітке налагодження безперервного процесу викладання й комунікації зі студентами-іноземцями, усебічна підтримка кожного здобувача освіти.

Важливо, що в організації навчального процесу з іноземними здобувачами освіти застосовується саме асинхронний режим: навчальні матеріали  доступні 24/7 – іноземні здобувачі освіти мають можливість опановувати навчальний матеріал і самостійно, і відвідуючи пари онлайн за розкладом.

На світлинах – другокурсники й третьокурсники, майбутні медики. Вони всі без винятку сумлінно виконують завдання, активно й охоче долучаються до занять,  обговорюють теми, дискутують з одногрупниками і своєю викладачкою, доценткою кафедри Мариною Жовнір.

Сотні тисяч кілометрів, часті звуки сирен повітряної тривоги, нестабільний інтернет не стають на заваді й тим, чиї думки й серця сповнені мрією стати гідним лікарем, і їхнім викладачам.