Профорієнтаційний захід для здобувачів середньої освіти, присвячений Всесвітньому дню здоров'я

05 квітня 2023
293

Напередодні Всесвітнього дня здоров'я професор Наталія Чекаліна, доценти Віктор Боряк та Вікторія Сакевич, викладачі кафедри пропедевтики внутрішньої медицини, та асистенти кафедри педіатрії № 2 Людмила Бубир і Вікторія Щербак провели майстер клас/тренінг з виконання медичних маніпуляцій (різних видів ін'єкцій: в/в, в/м, п/ш) в симуляційному центрі ПДМУ для здобувачів базової середньої освіти - вихованців дитячого центру благодійного фонду "Карітас Полтава" з метою загального ознайомлення та подальшого профорієнтаційного спрямування.

Захід розпочався з лекції, яку представила доцент Вікторія Сакевич. Учні були ознайомлені з історією симуляційних манекенів та їхнім значенням під час навчання та удосконалення практичних навичок для студентів й лікарів-інтернів. Крім того, всі ознайомилися з фільмом про виконання медичних маніпуляцій. Перегляд його  викликав у учнів велике зацікавлення та спонукав до активного обговорення. На запитання відповідали професор Наталія Чекаліна та доцент Віктор Боряк В. Після цікавої дискусії здобувачі базової середньої освіти мали можливість відпрацювати різні види ін'єкцій на сучасних медичних тренажерах з високим рівнем реалістичності під керівництвом асистентки Людмили Бубир.

Асистентка Вікторія Щербак провела оглядову пізнавальну екскурсію до різних станцій (терапевтичного, педіатричного, хірургічного та гінекологічного спрямування) симуляційного центру з представленням можливостей відпрацювання практичних навичок на сучасних фантомах-тренажерах.

Учні отримали не тільки купу задоволення, але й гарний настрій та мотивацію до професії Лікаря. Можливо, цей день надихне їх з часом і на власний вибіру майбутнього фаху.