Регіональна рада Полтавської області Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» та «Медаль Святого Пантелеймона: Установчі збори

30 листопада 2022
288

29 листопада 2022 року відбулося установче засідання Регіональної ради Полтавської області Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» та «Медаль Святого Пантелеймона». Вона здійснюватиме конкурсний відбір у 2022-2023 рр.

На засіданні слухали інформацію координатора із формування Регіональної ради Полтавської області Валерія Похилька про підсумки попередньої продуктивної та результативної роботи ради, яка здійснювала конкурсний відбір у 2021-2022 році. Він надав інформацію про Відзнаки та Положення про Відзнаки на 2022-2023 рр., поставив мету та оголосив завдання Регіональної ради на наступний рік.

На засіданні затвердили новий склад Регіональної ради Полтавської області Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона», яка здійснюватиме конкурсний відбір 2022-2023 рр., у такому складі:

1. БІЛАН Наталія Володимирівна - директор Державного історико-культурного заповідника «Поле Полтавської битви».

2. ГРИНЬ Катерина Вікторівна - лікар-психіатр Полтавської обласної психіатричної лікарні ім. О.Ф. Мальцева у відділенні психіатричному для інвалідів та ветеранів війни; лауреат Відзнаки «Медаль Святого Пантелеймона» у номінації «За лікарське мистецтво» (2018 р.).

3. КУВІЧКА Олександр Іванович - голова Полтавської обласної організації Профспілки працівників охорони здоров’я України .

4. ЛЄБЄДЄВ Віктор Альбертович - голова ради ветеранів ПДМУ; заступник директора з лікувальної фізкультури та реабілітації Полтавського КЕПОП; представник громадських організацій.

5. МАЛИК Світлана Станіславівна - директор КВНЗ І рівня акредитації Полтавської обласної ради «Кременчуцький медичний коледж» ім. В.І.Литвиненка.

6. ПОХИЛЬКО Валерій Іванович - голова ради. Проректор з науково-педагогічної та виховної роботи, професор кафедри педіатрії №1 з пропедевтикою та неонатологією Полтавського державного медичного університету, д. мед. наук, професор, Заслужений лікар України.

7. ПОЛЬЩИКОВА Світлана Іванівна – заступник голови з інформаційного супроводу. Провідний фахівець із зв'язків з громадськістю і ЗМІ в ПДМУ; член Національної Спілки журналістів України; телеведуча.

8. Протоієрей МИКОЛАЙ ХРАПАЧ - настоятель Свято-Покровської церкви м. Полтави.

9. ПРЯДКО Тетяна Володимирівна - соціальний педагог благодійного фонду «Карітас Полтава» («Caritas Poltava»).

10. РАКОВЕЦЬКИЙ Володимир Богданович - адміністратор релігійної громади (парафія) «Всіх Святих Українського народу Української Греко-Католицької Церкви м. Полтави».

11. СУЩЕНКО Сергій Сергійович - військовий священик капелан 116 окремої бригади ТРО Збройних Сил України, протоієрей Православної Церкви України.

12. САМОЛЕЛІС Людмила Миколаївна – заступник голови, відповідальна за Медаль Святого Пантелеймона. Голова Асоціації медичних сестер Полтавської обл.

13. ХУДЯК Юрій Олексійович - представник Всеукраїнської ради захисту прав і безпеки пацієнтів.

14. ЮФИМЕНКО Вікторія Георгіївна – секретар Регіональної ради. Старший викладач кафедри українознавства та гуманітарної підготовки Полтавського державного медичного університету.

15. ЮЩЕНКО Єлена Вікторівна - здобувач освіти 5 курсу медичного факультету №2 ПДМУ; голова волонтерського загону «Єдність» Полтавського державного медичного університету.

Головою Регіональної ради Полтавської області обрали Похилька Валерія Івановича, заступником голови із інформаційного супроводу – Польщикову Світлану Іванівну, заступником голови, відповідальну за Медаль Святого Пантелеймона - Самолеліс Людмилу Миколаївну, секретарем - Юфименко Вікторію Георгіївну.

Громадську Відзнаку за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» у 2022-2023 рр. присуджуватимуть у 8 номінаціях.

Обиратимуть кращих медиків у таких номінаціях:

1. Найкращий лікар.

2. Найкращий медичний працівник.

3. Новатор охорони здоров’я.

4. За досягнення в міжнародному співробітництві в охороні здоров’я.

5. Взірець служіння суспільству.

6. За особистий вагомий внесок у розвиток охорони здоров’я (для іноземних громадян).

7. Найкращий управлінець в галузі охорони здоров’я.

8. Найкращий колектив закладу охорони здоров’я

Кандидатів на «Медаль Святого Пантелеймона» (віком до 35 років) обиратимуть у 3 номінаціях:

1. «За лікарське мистецтво».

2. «За турботу і ласку до хворого.

3. «За наукові розробки в медицині».

Базовими критеріями відбору, як і у попередніх конкурсах, залишаються духовність і порядність, гуманізм та милосердя, ініціативність та професійний і особистий розвиток.