Робота триває, рухаємося вперед: на засіданні Полтавської регіональної ради Відзнаки №Орден Святого Пантелеймона» визначені переможці регіонального відбору

04 квітня 2023
707

31 березня 2023 року відбулося засідання Полтавської регіональної ради, на якому проведений конкурсний відбір на отримання Відзнаки "Орден Святого Пантелеймона" «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу й незалежність України у війні з російським агресором»  у 2023 році.

Засідання розпочалося з Гімну Відзнаки.  Голова регіональної ради Валерій Похилько  оголосив розроблені Поважною радою та виконавчим комітетом  номінації  на отримання  Відзнаки «Орден Святого Пантелеймона» «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу й незалежність України у війні з російським агресором».

Усього на розгляд Регіональної ради цьогоріч подали пакети документів 8 претендентів, які   потужно виявили свою діяльність у період із 24.02.2022 р. та були рекомендовані медичними закладами, волонтерськими і громадськими організаціями до розгляду їх кандидатур на регіональній раді. 

Під час розгляду першої номінації «Військові медики» виступив командир військової частини А3114 (Полтавський військовий госпіталь Міністерства оборони України), підполковник медичної служби Олександр Каратаєв, який ознайомив усіх членів ради  з поданими кандидатурами, презентував їхню діяльність, визначив сильні та унікальні досягнення учасників:

Щербань Андрій Володимирович - начальник травматологічного відділення в/ч А3114 (Полтавський військовий госпіталь);

Почерняєва Тетяна Володимирівна - ординатор відділення анестезіології, реанімації та інтенсивної терапії військової частини А3114 (Полтавський військовий госпіталь);

Поліковська Світлана Леонідівна - старша операційна сестра хірургічного відділення з палатами гнійної хірургії військової частини А3114 (Полтавський військовий госпіталь);

Єльнікова Оксана Анатоліївна - операційна сестра хірургічного відділення з палатами гнійної хірургії військової частини А3114 (Полтавський військовий госпіталь).

Під час розгляду другої номінації «Цивільні медики» - виступив заступник головного лікаря з хірургічної допомоги КП «Полтавська обласна клінічна  лікарня ім. М.В. Скліфосовського Полтавської обласної ради» Олександр Олійник, ознайомив з досягненнями  кандидата:

Щербань Дмитрио Анатолійович - лікар-хірург судинний КП «Полтавська обласна клінічна лікарня ім. М.В. Скліфосовського ПОР.

Наступною виступила директорка КП «Обласна клінічна лікарня відновного лікування та діагностики з обласними центрами планування сім’ї та репродукції людини, медичної генетики Полтавської обласної ради» Ірина БРИЛЬ, яка представила номінантку:

Вольвач Тетяна Сергіївна - завідувачка відділення  реабілітації хворих із порушеннями опорно-рухового апарату  КП «Обласна лікарня відновного лікування та діагностики з обласними центрами планування сім’ї та репродукції людини, медичної генетики ПОР».

Під час розгляду третьої номінації для іноземних громадян та компаній (фізичних та юридичних осіб) за їхній внесок  у наданні допомоги українському народу під час російської агресії виступив Голова Регіональної ради Валерій Похилько й ознайомив з двома кандидатами в цій номінації:

Крістіан КАРРЕР - президент та засновник фонду AIKM Франція-Україна, медичний директор консалтингової компанії з медичних послуг «Трійка», Президент Благодійного фонду AIKM Україна;

Джорджіо ЗЕЛЬКОВИЧ - виконавчий директор UK-MED, голова Полтавської філії.

Після представлення номінантів і подальшого обговорення відбулося таємне голосування, за результатами якого обрано чотирьох кандидатів на отримання почесної Відзнаки   «За самовіддане служіння українському народу, мужність і стійкість у боротьбі за здоров’я українців, за свободу й незалежність України у війні з російським агресором»,  які представлятимуть Полтавщину на отримання медичних Відзнаки за професіоналізм та милосердя  «Орден Святого Пантелеймона»:

«Військовий медик» - Поліковська Світлана Леонідівна - старша операційна сестра хірургічного відділення з палатами гнійної хірургії військової частини А3114 (Полтавський військовий госпіталь).

«Цивільний медик» - Щербань Дмитро Анатолійович - лікар-хірург судинний КП «Полтавська обласна клінічна лікарня ім. М.В. Скліфосовського ПОР.

«Іноземні громадяни» - Крістіан Каррер Марсель Марі - президент та засновник фонду AIKM Франція-Україна, медичний директор консалтингової компанії з медичних послуг «Трійка», Президент Благодійного фонду AIKM Україна;

Джорджіо Зелькович - виконавчий директор UK-MED, голова Полтавської філії.

На завершення обговорили підготовку культурно-духовного Пантелеймонівського заходу в регіоні. Робота триває, рухаємося вперед!  

9 серпня 2023 року країна та світова спільнота знатимуть імена наших героїв.

Слава Україні!

Слава українським медикам!