Розпочався ІІІ заключний етап конкурсного відбору Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» в сезоні 2022-2023 року

25 липня 2023
345

24 липня 2023 року відбулося чергове засідання Поважної Ради у форматі онлайн з розгляду претендентів на Орден Відзнаки Святого Пантелеймона. На ньому серед 9 областей активну участь взяла і наша область. Голова Регіональної ради Валерій Похилько представив членам Поважної ради, Національної експертної комісії та Професійно-етичної комісії номінантів із Полтавщини. Вони вичерпно відповіли на запитання членів Поважної Ради та представників Професійно-етичної комісії.

До слова

Напередодні Національною експертною комісією відбувся розгляд претендентів. Комісія розглянула кандидатів на отримання Ордену в цьому сезоні. Представлення номінантів тривало впродовж двох тижнів, де окремо розглянули представлені портфоліо 25 цивільних медиків та 25 військових. Працювала лічильна комісія, яка збирала бюлетені голосування членів НЕК та підрахувала голоси. Після цього Поважна Рада взяла до розгляду 50 найсильніших претендентів, із яких 25 військових та 25 цивільних медиків. Наразі - розгляд цих кандидатур Поважною Радою. Також триває активна робота і з підготовки головного свята - урочистої церемонії нагородження переможців 9 серпня. Як зазначив голова Поважної ради Василь Князевич, сценарій уже в процесі розробки й розглядаються різні формати церемонії нагородження з дотриманням правил безпеки в умовах воєнного стану в Україні.

Тож, вітаємо наших номінантів із входженням у фінальний етап відбору й бажаємо усім успіху та з нетерпінням чекаємо рішення, яке оголосить Поважна Рада 9 серпня!