Розпочався курс лекцій від головного лікаря і власника стоматологічної клініки і студії «Аполлонія», випускника ПДМУ (ПМСІ) Сергія Радлінського

05 квітня 2023
282

«Гуру» стоматології назвала, представляючи численній аудиторії лектора, заслуженого лікаря-стоматолога Сергія Радлінського, декан стоматологічного факультету Алла Сидорова. «Його здобутки у стоматології відомі далеко за межами України, а ім`я представлене у багатьох популярних вітчизняних і зарубіжних наукових публікаціях, досвід свій він щедро передає всім, хто присвятив своє професійне життя, як і він сам, улюбленій стоматології. Сьогодні ви маєте можливість прослухавши його лекції, також у цьому переконатися», - сказала вона.

Сергій Радлінський розпочав з яскравого образного екскурсу в історію стоматології, чим відразу підкорив аудиторію. Слухати лекції прийшли як студенти, так і їхні викладачі. Лунали з його вуст короткі філософські викладки, які з успіхом ілюстрували сучасний підхід до вивчення стоматології як такої і водночас ставлення до навчання та інш. «Стіни навчають», - сказав він. – це не просто фігура мовлення. Це означає, що Університет створює такі умови, що не навчитися просто неможливо! Все у його стінах підпорядковано цій меті!» А його словам можна вірити! Адже він – також випускник на той час Полтавського медичного стоматологічного інституту, навчився професії стоматолога саме в його стінах, і тому добре знає головні засади, на якому і сьогодні тут здійснюється процес навчання.

П’єр Фошар, лікар-дантист, який жив 300 років тому, вже тоді, коли його сучасники думали про видалення зубів, розмірковував про те, як натомість їх реставрувати… Саме його й згадав Сергій Радлінський, пояснюючи власний погляд на пряму реставрацію зубів, чим займається все життя.

Курс його розрахований на 4 лекції. Інтерес до них слухачів важко перецінити, отже продовження буде.