Рухайтесь назустріч міцному здоров'ю та довголіттю!

22 травня 2023
253

Академік Амосов стверджував: «Щоб бути здоровим, потрібні власні зусилля, постійні і значні. Замінити їх не можна нічим».

Сучасна ситуація, яка склалася в Україні у зв’язку з поширенням корона вірусної інфекції та проведенням повномасштабної війни з російським агресором, привернула особливу увагу до питання збереження здоров’я, до здорового способу життя. Стан здоров’я людини залежить на 20% від спадковості, на 10% від рівня розвитку медицини, на 20% від стану довкілля, на 50% від способу життя. Тому справедливі є слова: «Ваше здоров’я у ваших руках». Люди давно переконалися, що на здоров’я впливає безліч чинників, і найголовніший з них – це спосіб життя.

За ініціативою членів комісії з питань фізичного виховання Первинної організації Професійної спілки працівників охорони здоров’я України студентів ПДМУ здобувачі вищої медичної освіти та працівники відділу управління освітньо-виховною та гуманітарною роботою з молоддю університету у суботу навчалися основ зі спортивного туризму на базі спортивного комплексу «Розсошенці» КЗ «Полтавський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді Полтавської обласної ради». Під керівництвом інструкторів Центру наші універсанти освоювали скелелазіння – олімпійський від спорту, який полягає у вільному лазінні по  штучному рельєфу. Скелелазіння є складно-координаційним видом спорту, у якому фізична, технічна та ментальна складові мають приблизно однакову важливість.

Активність, активність і ще раз активність! Будьте активними, життєрадісними і відкритими до світу. В умовах постійної зайнятості та навчання важко знайти час на походи в спортзал, заняття спортом … А даремно! І все-таки, навіть якщо на спорт часу немає, то піші прогулянки на свіжому повітрі, ранкову пробіжку, гімнастику ніхто не відміняв. Ходіть більше пішки, гуляйте у парках та лісах, будьте рухливими. Від серцево-судинних та інших серйозних захворювань потрібно йти або навіть тікати. У прямому сенсі слова. Рухайтеся назустріч міцному здоров’ю і довголіттю!

Будьте здоровими!