Ще одна перемога на міжнародній студентській науковій конференції (RSU ISC2023

19 квітня 2023
329

Нещодавно на базі Ризького університету імені Страдиня пройшла міжнародна студентська наукова конференція (RSU ISC2023), м. Рига, Латвія. У роботі конференції взяли участь студенти наукової групи «Лабораторна діагностика» з кафедри фізіології під керівництвом доцентки Тетяни Мамонтової.

Конференція відзначилася високим рівнем організації, високоякісним тематичним контентом наукової програми. На ній представлено 345 доповідей онсайт, взяли участь 3537 учасників на базі віртуальної платформи, а також оцінено 124 членами журі різних міжнародних медичних університетів. Робота конференції відбувалася за 21 напрямком в секціях усних доповідей, за 6 напрямками пострених секцій та 6 напрямками доповідей про клінічні випадки, організовано 23 воркшопи.

Учасники здобули неоціненний досвід презентації доповідей та їхнього захисту, міжнародної комунікації зі студентами медичних університетів із Польщі, Латвії, Литви, Естонії, Чеської Республіки. Амбасадором даної конференції в Україні виступив заступник старости наукової групи «Лабораторна діагностика» Анатолій Мягкохліб, який доклав значних зусиль до поширення та залучення українських студентів до участі в RSU ISC 2023.

На конференції презентовано 2 наукових дослідження студентів ЗВО ПДМУ: за напрямком секції «Громадське здоров’я» - автори Вероніка Мамонтова, Анатолій Мягкохліб, Анастасія Зезекало, Сергій Троцько, Сергій Шальнев та за напрямком секції «Інфекційні захворювання. Імунологія» - автори Вероніка Мамонтова, Євгенія Забажан і Сема Роман, студенти медичного факультету № 1.

Представлена доповідь Веронікою Мамонтовою на постерній секції викликала значний інтерес та жваву дискусію серед усіх учасників конференції. За рішенням журі роботу відзначено Дипломом 3-ого ступеню.

Щирі вітання й побажання подальших успіхів усім учасникам наукової групи та їхньому науковому керівнику!