Школа наукового керівника розпочала роботу

12 травня 2023
442

Невпинний розвиток наукового знання вимагає від вчених постійного професійного вдосконалення і розвитку. За сприяння адміністрації  університету було підтримано ініціативу проведення циклу лекцій, спрямованих на опанування методології наукового дослідження у біомедицині. Так, напередодні Дня науки в Україні у рамках Форуму науки Полтавського державного медичного університету розпочала свою роботу Школа наукового керівника, що має на меті висвітлення особливостей та новацій проведення науково-дослідної роботи у закладах вищої освіти, зокрема, викладу результатів наукових досліджень, застосування наукової медичної інформації у щоденній роботі, організації, планування та виконання  конкретного наукового дослідження, розуміння сучасних статистичних підходів обробки медико-біологічних досліджень, підготовки грантових заявок для участі у конкурсах вітчизняних і міжнародних організацій, можливостей використання е-інфраструктур у освітньому процесі, опублікування результатів науково-інноваційної діяльності, роботи зі світовими базами даних, академічної доброчесності.

Змістовний та практично орієнтований курс для слухачів розробили проректор з наукової роботи Ігор Кайдашев, завідувачка кафедри громадського здоров’я з лікарсько-трудовою експертизою Ірина Голованова, доцент кафедри іноземних мов з латинською мовою та медичною термінологією Юлія Лисанець, завідувачка аспірантурою Галина Мороховець, провідний фахівець з патентно-ліцензійної роботи Діана Лічман, редактор інформаційно-бібліографічного відділу Юлія Путря. Увазі слухачів також представили навчальний посібник «Методологія наукового пошуку. Вступний курс», що буде активно використовуватися нашими співробітниками і під час роботи Школи наукового керівника, і у подальшій щоденній роботі.

До вивчення курсу долучилися і досвідчені вчені – завідувачі кафедр, професори та доценти, і початківці – аспіранти та молоді викладачі. Зацікавлення та жваву дискусію упродовж перших лекцій серед слухачів викликали питання використання світових інструментів для створення публікацій за різними видами наукових досліджень, принципів доказової медицини, особливостей застосування статистичних методів опрацювання медико-біологічних досліджень.

Дякуємо за інтерес до курсу і чекаємо наступних лекцій та творчих ініціатив нашого колективу!