СНГ: чи знаєте ви, над чим попри занять в Університеті не шкодуючи часу, напружують мізки студенти-гуртківці? Ні? Тоді читайте далі!

09 лютого 2023
271

У ЗВО ПДМУ, на кафедрі мікробіології, вірусології та імунології активно працює студентська наукова група. Студенти стоматологічного і №1 та №2 медичних факультетів під керівництвом наукових керівників повсякчас долучаються до проведення науково-дослідницької діяльності кафедри. Вони у своїх дослідженнях широко використовують класичні і новітні методики мікробіологічних досліджень: культивування мікроорганізмів на поживних середовищах, визначення показнику кількості життєздатних мікроорганізмів в одиниці об’єму досліджуваних зразків, визначення мінімальної інгібуючої концентрації досліджуваних протимікробних засобів за допомогою методу послідовних розведень, визначення чутливості мікроорганізмів за допомогою діагностичних дисків, визначення факторів патогенності (коефіцієнту адгезії, індексу адгезивності мікроорганізмів, каталазну, гемолітичну, лецитиназну активність) та інші. А результати наукових досліджень оприлюднюються на засіданні СНГ та наукових студентських конференціях різного рівня.

Перші кроки у велику Науку? Звісно, що так! Але ж далі – безмежне поле прикладної діяльності! І гуртківці це добре усвідомлюють. Ми ще не раз зустрінемося з ними і розповімо про нові підкорені висоти. Слідкуйте за публікаціями. Обіцяємо цікаві розповіді!