Сольний концерт «Народжена Україною»: враження

22 серпня 2023
298

У  Полтаві до Дня Незалежності України в музично-драматичному театрі ім. М. В. Гоголя відбувся сольний концерт Оксани Білозір «Народжена Україною» - уславленої майстрині української пісні, легендарної співачки, Народної артистки України, членкині Поважної ради Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона».

До її концертної програми увійшли давно відомі хіти і нові пісні, народжені та записані вже у дні російської навали. «Україночка», «Горобина Ніч», «Українська душа» – навіть назви цих творів складаються в розкішний  вінок неповторної української краси, а на сцені талановита співачка чарівним чином перетворювала кожну з пісень на казку та виставу, чарівну історію кохання, віри та молодої відваги.

Співачка вільно спілкувалася з аудиторію, уклінно дякувала воїнам, які перебувають на лікуванні у Полтавському військовому госпіталі, говорила про свою волонтерську діяльність, захоплено розповідала глядачам про важливість праці лікаря у зоні бойових дій. Вона з особливим почуттям вдячності за активну громадянську позицію запросила на сцену доктора медичних наук, професора, голову Полтавської регіональної ради Відзнаки за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» Валерія Похилька, який у свою чергу представив полтавських лауреаток різних років Відзнаки «Орден Святого Пантелеймона»:

Світлану ПОЛІКОВСЬКУ (2023 р.) - старшу операційну сестру хірургічного відділення з палатами гнійної хірургії в/ч А 3114, головного сержанта військової служби;

Людмилу ЯСЕНЕНКО (2021 р.) - фельдшера; сержанта медичної служби Збройних Сил України;

Ларису ШАПРАН (2020 р.) - старшого сержанта медичної служби ЗСУ; медичну сестру військової медичної частини Полтавського військового госпіталю в/ч А3114; учасницю бойових дій в зоні АТО/ООС з 2014 по 2019 рік, яка пройшла три ротації особового складу в зоні проведення бойових дій на Сході України.

Глядачі у залі стоячи аплодували і дякували нашим мужнім жінкам-захисницям. Це був яскравий, сучасний і надзвичайно емоційний концерт української пісні. Неймовірне єднання з публікою, унікальне спілкування з аудиторією та дивовижна українська єдність стали лейтмотивом концерту.

До слова, Оксана Білозір – не просто співачка. Вона є одним із символів української пісенної культури та Берегинею української пісні, а її творчість – невід'ємною сторінкою в історії української музики. Оксану Білозір направду можна вважати людиною-епохою в історії не лише України пісенної, але і України-Держави! Народна артистка України, народна депутатка трьох скликань, міністерка культури України, меценатка, волонтерка – пані Оксана для мільйонів українців, а як для себе особисто – насамперед «Українка, Україночка». Її концерти завжди наповнені енергетикою добра та любові, а пісні вже давно стали виразним символом українського, справжнього пісенного мистецтва.