Співпраця з Університетом Ворика (Велика Британія) засвідчує високий рівень освітньо-наукового потенціалу ПДМУ

09 січня 2023
288

Важливою складовою міжнародної співпраці є не лише навчання і стажування представників ПДМУ за кордоном, але й залучення студентів і викладачів іноземних університетів-партнерів до навчального і наукового процесу нашого університету. Це забезпечує ефективний двосторонній обмін досвідом, а також засвідчує високий рівень освітньо-наукового потенціалу ПДМУ.

Науковий відділ з приємністю повідомляє про початок співпраці зі Школою медицини Університету Ворика (Велика Британія) у рамках програми “Pathways to the public health workplace”.

“Pathways to the public health workplace” – це компонент навчальної програми британського університету, який передбачає дистанційне ознайомлення магістрантів з актуальними проблемами охорони здоров’я в інших країнах світу з метою набуття знань і навичок, необхідних для успішної роботи в різних національних контекстах. У 2022 році для реалізації програми “Pathways to the public health workplace” в Університеті Ворика на конкурсній основі було обрано 2 науково-дослідні проєкти ПДМУ: “Генетичні варіанти та їх потенційний зв’язок з COVID-19 серед населення України” та “Внесок компонентів молекулярного годинника в ураження тканин пародонту при його запальних захворюваннях для розробки методів профілактики та лікування”.

«У весняному семестрі 2022-2023 н. р. магістранти Університету Ворика будуть здобувати досвід у рамках зазначених НДР під керівництвом професорів Ігоря Кайдашева та Ірини Ткаченко, а також за участі науково-педагогічних працівників Школи медицини Університету Ворика – професорів Сарана Шантікумара і  Бронвін Гарріс. Програма “Pathways to the public health workplace” передбачає створення плідного підґрунтя для подальших наукових проєктів, виконання і публікацію спільних досліджень, динамічний обмін науково-педагогічним досвідом», - повідомив про деталі співпраці Науковий відділ ПДМУ.