Співробітництво між ПДМУ і Польським інститутом доказової медицини

31 жовтня 2022
350

29 вересня – 1 жовтня 2022 року в м. Кракові відбулася Міжнародна наукова конференція "7th McMaster International Review Course in Internal Medicine" (MIRCIM 2022). Цю престижну зустріч лікарів у галузі внутрішніх хвороб щорічно організовує Польський інститут доказової медицини та Університет McMaster (Канада) у співпраці з Європейською Федерацією внутрішньої медицини, Міжнародним товариством внутрішньої медицини, Collegium Medicum Ягеллонського університету та 44 товариствами внутрішньої медицини з усього світу.

У роботі конференції взяв участь проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор кафедри внутрішньої медицини №1 Ігор Скрипник. У межах реалізації проєкту навчання лікарів та здобувачів освіти медичних вишів  України в галузі внутрішніх хвороб на підставі українського видання підручника "Internа Szczeklikа" ("Внутрішні хвороби") видавництва "Медицина Практична" відбулось підписання угоди про співпрацю між Полтавським державним медичним університетом та Польським інститутом доказової медицини.

Також під час MIRCIM 2022 відбулась зустріч між запрошеними представниками медичних вишів України, у ході якої  обговорена  подальша співпраця з підготовки українського видання міжнародного підручника внутрішніх хвороб та порталу Empendium (https://empendium.com/ua/), які є безоплатним джерелом знань для українських лікарів та здобувачів освіти. Нині близько 14 000 примірників цього посібника розповсюджено поміж медичних закладів вищої освіти, зокрема і в ПДМУ. Як MIRCIM, так і підручник – це міжнародні проєкти, координовані та реалізовані в Польщі, які слугують підвищенню рівня освіти лікарів та якості медичної допомоги.