Студенти наукової групи «Лабораторна діагностика» з кафедри фізіології мають нові здобутки і відзнаки за плідну наукову роботу

19 червня 2023
464

Нещодавно завершилась робота науково-практичної конференції з міжнародною участю «Сучасні теоретичні та практичні аспекти клінічної медицини» для студентів та молодих вчених, присвяченох 95-річчю з дня народження професора Людмили Прокопової. Конференція відбулася  на базі Одеського національного медичного університету. У її  роботі взяли участь 528 осіб та представили доповіді 132 вітчизняних та закордонних учасники.

Студенти наукової групи «Лабораторна діагностика» з кафедри фізіології представили у двох секціях наукові дослідження, виконані під керівництвом к. біол.н., доцентки Тетяни Мамонтової.

Дипломом 1 ступеня у секції «Епідеміологія. Інфекційні хвороби» відзначена наукова робота  Євгенії Забажан, студентки 10 групи, 5 курсу та Вероніки Мамонтової, студентки 4 групи, 1 курсу, медичного факультету № 1.

У секції «Фізіологічних наук» успішно презентували доповідь Анатолій Мягкохліб та Зезекало Анастасія, студенти 10-ї групи, 4 курсу, медичного факультету № 1, які отримали сертифікат учасників.

Учасники конференції отримали можливість не лише ознайомитися з сучасними медичними дослідженнями, але і відкрити для себе нові напрямки у науковій роботі. Особливу увагу привернули доповіді з нейрофізіології, що розкривали питання визначення механізмів ураження ділянок мозку при травматизації у військовослужбовців під час військових дій. Високо оцінило журі дослідження з фізіотерапевтичної реабілітації спортсменів. Не залишилась поза увагою і тема COVID-19, яку розкрили юні патоморфологи. Молоді науковці відзначили чітко виражену тенденцію до зростання частки тем серед наукових досліджень, покликаних на вирішення актуальних проблем медицини, перед якими постало українське суспільство в умовах війни.