Студенти ПДМУ у міжнародній співпраці: вагомий крок до розширення наукового світогляду

21 лютого 2023
432

Нещодавно молоді науковці нашого університету побували на Міжнародному медичному студентському конгресі Крайови у Румунії. Що з цього бачиться у перспективі? Про це читайте далі.

Розвиток та підтримка студентської медичної науки має важливе значення у становленні молоді як майбутніх професіоналів, лікарів-науковців. Активна участь молодих науковців нашого університету у роботі Міжнародного медичного студентського конгресу Крайови, що пройшов у Румунії, надала можливість познайомитися з сучасними напрямками у медицині, розширити науковий світогляд, оволодіти навичками презентації та обговорення результатів наукових досліджень.

Конференція розпочалась пленарним засіданням, на якому з привітальним словом до учасників звернулися її організатори та слуханням доповіді українських науковців про стан організації медичної допомоги під час війни. У конференції взяли участь понад 150 студентів та аспірантів із Румунії, Польщі, Литви, Латвії та України.

Полтавський державний медичний університет представляли учасники наукової групи студентів та молодих вчених кафедри фізіологія курсу «Лабораторна діагностика» під керівництвом доцента Тетяни Мамонтової. У рамках роботи секцій колективні дослідження були представлені Анатолієм Мягкохлібом (співавтори Анастасія Зезекало, Сергій Троцько, Сергій Шальнев, Роман Сема) доповідь якого була відзначена як краща у своїй секції, а також Хасаном Хайрддіном та Еммануелем Берко Офорі (співавтори Вероніка Мамонтова, Максим Шевченко та Адіб Мукріш).

Робота конференції завершилася підбиттям підсумків, врученням іменних дипломів та нагородженням активних учасників, відзначених журі конгресу.

Отриманий досвід успішної участі у міжнародних студентських медичних наукових заходах дозволив приєднатись до найкращих традицій та цінностей Європейських медичних університетів і достойно представити Alma Mater молодіжній науковій спільноті.