Топ-новина сьогодення: у ЗВО ПДМУ у форматі онлайн розпочала роботу Всеукраїнська науково-практична конференція

19 жовтня 2022
344

Сьогодні, 19 жовтня 2022 року, у форматі онлайн розпочала роботу Всеукраїнська науково-практична конференція «Сучасні аспекти клінічної неврології». Науковий організатор та активний учасник цього масштабного наукового дійства – Полтавський державний медичний університет. Число учасників понад 500 із усіх куточків України. Вони представляють фахівців із усіх напрямів лікарських та фармацевтичних спеціальностей.

Учасників конференції привітав ректор ЗВО ПДМУ, професор Вячеслав Ждан. Він підкреслив значення даного наукового симпозіуму і важливість теми, представленої для широкого професійного обговорення у всеукраїнському публічному просторі, а також побажав учасникам дійти вагомих висновків для успішного втілення у практичну медицину здобутків сучасної клінічної неврології. Без сумніву, конференція повинна здобути відповідний резонанс як у колі науковців, так і серед лікарів-неврологів.

Завідувач кафедри нервових хвороб з нейрохірургією та медичною генетикою, професор Михайло Дельва окреслив аспекти майбутнього обговорення. Це питання, які стосуються діагностики та лікування інсультів, демонілізуючих захворювань нервової системи, захворювань екстрапірамідної нервової системи, паталогії периферичної нервової системи, больових синдромів із застосуванням сучасних науки та техніки, питань профілактики цереброваскулярної паталогії. Сам він також представлятиме колегам дві свої доповіді на актуальні теми клінічної неврології.

Окрім доповідей-науковців ЗВО ПДМУ, у програмі заплановані доповіді докторів медичних наук, професорів із закладів вищої освіти м. Києва, Ужгорода, Івано-Франківська та  Харкова.