Тренінг для психологів, соціальних працівників і волонтерів об`єднав усіх фахівців у пошуках вирішення проблем адаптації військових та їхніх родин

23 травня 2023
314

Знаєте, що по-справжньому може об`єднати? Точно те, що ви також могли подумати, прочитавши заголовок. Це небайдужість і відданість людям і своїй справі, якій служиш. Тренінг це вкотре довів!

Полтавська академія неперервної освіти ім. М. В.Остроградського за участі Полтавського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки і Полтавського державного медичного університету 22 травня 2023 року провела навчальний тренінг «Психологічна комунікація та допомога особистості в кризових ситуаціях». Захід призначався для практичних психологів, соціальних працівників і волонтерів обласних та міських волонтерських, громадських та благодійних організацій, державних установ і організацій, які працюють з військовими та їхніми родинами.

Зі змістовними лекціями на тренінгу виступили представники кафедри психіатрії, наркології та медичної психології ПДМУ: професор Лариса Герасименко (тема: «Основні фактори, що впливають на психологічну адаптацію до цивільного життя військовослужбовців після повернення із зони бойових дій») та професор Рустам Ісаков (тема: «Психологічні стратегії, що можуть допомоги військовослужбовцям та членам їхніх сімей адаптуватися до життя в цивільному середовищі після тривалої служби в армії»).

А фахівці психологічної служби нашого університету та студенти, представники волонтерського загону «Посмішка» ПДМУ, волонтерського загону «Єдність» ПДМУ та волонтерського Республіканського (Громадянського) штабу солідарності у Полтаві, які працюють з даною категорією, також внесли свій вагомий внесок у проведення тренінгу.