У молодих науковців Університету гаряча пора!

07 вересня 2023
295

Ось і почався новий навчальний рік, і у молодих науковців настала гаряча пора. Так, на цьому тижні, у Полтавському державному медичному університеті працювало 3 разові спеціалізовані вчені ради.

4 вересня відбувся блискучий захист дисертаційної роботи на здобуття ступеня доктора філософії в галузі знань 22 «Охорона здоров’я» за спеціальністю 222 «Медицина» асистента кафедри хірургії №3 Полтавського державного медичного університету Кононенка Сергія на тему «Структурні та функціональні особливості етапного лікування переломів діафізу плечової кістки».

Для оцінки даної роботи до складу ради були включені провідні науковці з травматології, ортопедії, фізичної та реабілітаційної медицини, хірургії. Головував на засіданні разової спеціалізованої вченої ради доктор медичних наук, професор, професор кафедри хірургії №1 Полтавського державного медичного університету Ляховський Віталій Іванович.

В якості опонентів були запрошені висококваліфіковані спеціалісти з Києва та Харкова: доктор медичних наук, професор, член-кореспондент НАМНУ, заступник директора з наукової роботи ДУ «Інститут Травматології та Ортопедії НАМНУ» Страфун Сергій та доктор медичних наук, професор, професор кафедри травматології та ортопедії, фізичної та реабілітаційної медицини Харківського національного медичного університету Попсуйшапка Олексій. До рецензування даної роботи були залучені спеціалісти нашого університету: доктор медичних наук, професор, т.в.о. завідувача кафедри хірургії №3 Малик Сергій та кандидат медичних наук, доцент, доцент кафедри фізичної та реабілітаційної медицини Страшко Євген.

Здобувач кваліфіковано та обґрунтовано презентував результати своєї роботи, а у кваліфікованій дискусії продемонстрував наукову компетентність та глибокі знання.

Продовжив наукову естафету лікар ортопед-травматолог травматологічного відділення Комунального підприємства «1-а міська клінічна лікарня» Полтавської міської ради» Кока Володимир, який 5 вересня успішно захистив дисертацію на здобуття ступеня доктора філософії в галузі знань 22 «Охорона здоров’я» за спеціальністю 222 «Медицина» на тему «Морфологічні зміни язика в умовах комбінованого впливу харчових добавок».

Засідання разової спеціалізованої вченої ради відбулося під головуванням доктора медичних наук, професора, професора кафедри анатомії людини Полтавського державного медичного університету Гриня Володимира. До складу спецради були включені висококваліфіковані спеціалісти. У якості опонентів: доктор медичних наук, професор, професор кафедри стоматології післядипломної освіти Івано-Франківського національного медичного університету, Член-кореспондент Національної академії медичних наук України, Лауреат Державної премії України в галузі науки і техніки, Заслужений діяч науки і техніки України Рожко Микола та доктор медичних наук, професор, професор кафедри терапевтичної стоматології Тернопільського національного медичного університету імені І.Я.Горбачевського Гасюк Наталія.

Для рецензування роботи були запрошені кваліфіковані спеціалісти нашого університету: доктор медичних наук, професор, завідувач кафедри пропедевтики терапевтичної стоматології Ткаченко Ірина та доктор біологічних наук, професор, завідувач кафедри анатомії з клінічною анатомією та оперативною хірургією Білаш Сергій.

Дисертант представив свою роботу, яка викликала глибокий інтерес серед присутніх, продемонстрував свою наукову ерудицію та обґрунтував результати досліджень у кваліфікованій дискусії.

Завершила цей важкий, але дуже продуктивний науковий тиждень стосовно роботи разових спеціалізованих вчених рад лікар-невролог Центру неврології та реабілітації «Lytvynenko clinic»  Гавловська Ярослава, яка 6 вересня відмінно захистила дисертацію на здобуття ступеня доктора філософії в галузі знань 22 «Охорона здоров’я» за спеціальністю 222 «Медицина» на тему «Оптимізація відновлення рухових та когнітивних функцій у хворих на ішемічний інсульт залежно від стану системи гемостазу». У роботі ради взяли участь провідні науковці з неврології та психіатрії. Головувала на засіданні разової спеціалізованої вченої ради доктор медичних наук, професор, професор кафедри нервових хвороб Полтавського державного медичного університету Дельва Ірина. Опонентами виступили: доктор медичних наук, професор, завідувачка кафедри неврології, психіатрії, наркології та медичної психології Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна Міщенко Тамара та доктор медичних наук, професор, проректор з науково-педагогічної роботи та безперервного професійного медичного розвитку ПВНЗ «Київський медичний університет» Галушко Олександр. Рецензентами роботи були запрошені кваліфіковані спеціалісти нашого університету: кандидат медичних наук, доцент, доцент кафедри нервових хвороб Таряник Катерина та кандидат медичних наук, доцент, доцент кафедри психіатрії, наркології та медичної психології Бойко Дмитро.

Здобувачка продемонструвала високий рівень підготовки за своїм науковим напрямком та достойно обґрунтувала отримані результати досліджень. Члени ради високо оцінили її наукову роботу та присудили ступінь доктора філософії.

По закінченню роботи рад всі дисертанти висловили слова глибокої вдячності ректору Полтавського державного медичного університету професору Вячеславу Ждану, проректору з наукової роботи, Гаранту ОНП підготовки докторів філософії за спеціальністю 222 – Медицина, доктору медичних наук,  професору Ігорю Кайдашеву, секретарю разових спеціалізованих вчених рад, доценту Валентині Соколенко, співробітникам наукового відділу:  Юлії Бабенко, Галині Мороховець, Олені Прихідько, Івану Березі, які підготували та організували роботу рад.

 Щиро Вітаємо Кононенка Сергія, Коку Володимира Миколайовича та Гавловську Ярославу з успішним захистом дисертацій та зичимо нових творчих та наукових здобутків!

Особлива шана та глибока подяка нашим славним ЗСУ за можливість спокійно працювати  та проводити засідання разових спеціалізованих рад.

Слава УКРАЇНІ!!!

Чекайте на наступні засідання разових спеціалізованих вчених рад та презентації нових наукових результатів!