У Варшаві – практичне стажування за програмою міжнародної академічної мобільності “Erasmus+ICM KA107”

28 червня 2023
304

Доцентка кафедри ортопедичної стоматології з імплантологією Оксана Добровольська проходила практичне стажування по програмі міжнародної академічної мобільності “Erasmus+ICM KA107” на базі Варшавського медичного університету з 19 по 23 червня 2023 (м. Варшава, Польща).

Вивчення передового досвіду підготовки майбутніх лікарів-стоматологів та ознайомлення з освітніми програмами зокрема, зі стоматології для різних категорій студентів, особливості проведення іспиту OSCE, що використовується як форма перевірки клінічних навичок, набутих під час практичних занять, відбулося на кафедрі ортопедичної стоматології (Katedra Protetyki Stomatologicznej) Варшавського медичного університету. Кафедра розташована на базі університетської стоматологічної клініки.

Університетська стоматологічна клініка Варшавського медичного університету — це можливість поєднання в одному лікувальному закладі декількох процесів: надання медичної допомоги будь-якого ступеня складності стоматологічному хворому та підготовки професійних кадрів. Тут зосереджуються не тільки найсучасніше медичне обладнання, а й можливість проведення наукових досліджень, які відповідають сучасним світовим вимогам, впровадження інноваційних методів у практику.

Обмін досвідом із польськими колегами щодо протезно-функціональної реабілітації хворих після онкологічних втручань та травм лицьового відділу черепа; використання сучасних цифрових методів реабілітації пацієнтів незнімними ортопедичними конструкціями; скорочення термінів реабілітації пацієнтів із дефектами зубних рядів за допомогою дентальних імплантатів та ознайомлення з новими технологіями та методиками в сучасній стоматології для подальшого їх впровадження на кафедрі ортопедичної стоматології ПДМУ для забезпечення ефективної та швидкої реабілітації стоматологічних пацієнтів – все це входило у програму стажування.