Участь науковців ПДМУ в роботі Міжнародного конгресу в Португалії

02 червня 2023
275

1 червня 2023 року завідувачка кафедри педіатрії №2 професор Тетяна Крючко і доцент кафедри іноземних мов з латинською мовою та медичною термінологією Юлія Лисанець взяли участь у Міжнародному мультидисциплінарному конгресі “The Child in the World – Today and Tomorrow!”, який проходив на базі факультету охорони здоров’я Політехнічного інституту Візеу (Португалія) з нагоди Міжнародного дня захисту дітей.

Конгрес проводився у змішаному форматі за участі науковців з Португалії, Бразилії та України. Науково-педагогічні працівники ПДМУ виступили з онлайн доповіддю “Armed Conflict: Post-Traumatic Stress Disorder in Children”, у якій було представлено особливості перебігу, лікування та профілактики посттравматичного стресового розладу у дітей в умовах російського вторгнення в Україну. Доповідь сприяла популяризації ПДМУ в зарубіжному інформаційному просторі та утриманню теми війни в Україні на порядку денному європейської спільноти.

Наприкінці виступу в ході жвавої дискусії представники Політехнічного інституту Візеу та ПДМУ обмінялися думками з приводу матеріалу, представленого в доповіді. Було наголошено на солідарності з Україною в часи російського вторгнення й обговорено напрямки подальшої співпраці між ПДМУ та Політехнічним інститутом Візеу.