УЧАСТЬ У КРИМСЬКОМУ МІЖНАРОДНОМУ ФОРУМІ

24 жовтня 2022
380

 

20  -21 жовтня 2022 року завідувачка кафедри українознавства та гуманітарної підготовки ПДМУ Тетяна Лещенко і викладачка Марина Жовнір узяли участь у Кримському міжнародному філологічному форумі, підготувавши наукову статтю «Цифрова навчальна інфографіка як лінгвосеміотичний феномен». Обговорення доповідей відбулося на базі Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського за сприяння Міністерства освіти і науки України.

Цьогоріч науковий захід було проведено в онлайн-форматі з прямою трансляцією в мережі «Інтернет». Учасники форуму обговорили актуальні питання мовознавчого сьогодення, літературознавчу проблематику, методології наукових лінгвістичних досліджень, розвитку сучасної української мови, мов корінного – кримськотатарського – народу і національних меншин України.

Під час панельної дискусії й круглого столу звучали наукові доповіді, присвячені гострим проблемам функціонування журналістики воєнного часу й постокупації; заслухали доробки про тимчасово окупований Крим у мережі медійних комунікацій, а також про маркери війни й окупації в лінгвістичних процесах Криму, України і світу.

Прикметно, що під час обговорення й наукової дискусії атмосфера академічності, лаконізм і точність викладу думок поєднувалися з душевністю, переживаннями й надіями учасників на мир і нові зустрічі однодумців і патріотів українського слова, які в надзвичайно складних умовах продовжують подвижницьку працю, спрямовану на розвиток сучасної філології й збереження цілісності України.