«Українська мова (за професійним спрямуванням)»: на олімпіаді перемогли найдостойніші

21 лютого 2023
686

На кафедрі українознавства та гуманітарної підготовки проведено І етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Українська мова (за професійним спрямуванням)». Усього в першому етапі взяли участь 26 здобувачів вищої освіти І курсу, які навчаються за ОПП «Стоматологія», «Медицина», «Педіатрія».

У першому турі олімпіади серед студентів проведено тестування на базові знання української мови.

2-ий тур олімпіади відбувся в етноаудиторії кафедри українознавства та гуманітарної підготовки. Учасникам змагань було запропоновано білети, які містили питання з усіх розділів навчальної дисципліни «Українська мова (за професійним спрямуванням)», і завдання написати власне висловлення на тему «Гуманізм лікаря як прояв високого покликання» (загальна кількість - 4 питання).

Усі учасники показали достойні результати. А журі визначило в інтелектуальній боротьбі найсильніших:

І місце – Ірина Гриценко (медичний факультет №1);

ІІ місце – Сергій Сахно і Ярослава Бибич (медичний факультет№1);

ІІІ місце – Марія Курява і Софія Проненко (медичний факультет №1).

21 лютого, в Міжнародний день рідної мови, переможці І етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Українська мова (за професійним спрямуванням)» отримали дипломи, у подарунок - авторський кафедральний посібник «Український правопис: новації і варіації».

Щирі вітання переможцям і найкращі побажання в подальшому невпинному й наполегливому студіюванні фахової мови майбутньої професії!