Університет урочисто зустрів поповнення студентських лав: репортаж із церемонії Посвяти у студенти

09 вересня 2023
448

9 вересня 2023 року схвильована юнь завмерла на університетському подвір`ї в очікуванні довгожданої миті складення Клятви Студента і першого одягання білих халатів.

Ну, у кого б із гостей і спостерігачів за урочистим дійством Посвячення у студенти уславленого зі столітньою історією випускників Полтавського державного медичного університету, чиї імена збагатили літопис вітчизняної медицини, не стріпнулось би серце від усвідомлення того, що саме на їхніх очах здійснюється Історія поповнення нової генерації в медицині!

Так це було і сьогодні, 9 вересня 2023 року. На ганку адміністративного корпусу вже зранку замайоріли Державний Прапор України і ПДМУ. Пролунали позивні Університету. І вокально-хореографічна композиція «Ми з України» у виконанні народних аматорських ансамблів «Мальви», «Юність» та «Пліка вокаліз» з`явилась на імпровізованій сцені на університетському подвір`ї. Це надихало на особливе піднесення духу єднання у такий незабутній день: ми з України! І щодня ми всі робимо важливий крок до Перемоги – відчувалось у кожному русі виконавців. Хвилиною Мовчання вшанували пам`ять тих, завдячуючи кому, збереглась можливість розпочати новий навчальний рік і сьогодні зустріти поповнення студентських лав, бо ж Україна, як ніколи, потребує фахових лікарів!

Ректор ЗВО ПДМУ, професор Вячеслав Ждан відкрив Урочистості. Державний Гімн України заполонив Університет.

Народний депутат України Олексій Устенко привітав першокурсників зі знаменним днем і за вагомий особистий внесок у розвиток системи охорони здоров`я та високий професіоналізм вручив Почесні грамоти ректору ЗВО ПДМУ, професору Вячеславу Ждану, проректору з наукової роботи, професору Ігорю Кайдашеву, заступниці директора навчально-наукового інституту післядипломної освіти Ганні Давиденко та доценту кафедри філософії і суспільних наук Юлії Ющенко.

Ректор Університету, професор Вячеслав Ждан у Напутньому слові першокурсникам радив їм повсякчас з користю використовувати всі можливості та не гаяти часу для набуття знань і вмінь, ніколи не зупинятися на досягнутому і бути гідними звання Студента славного своєю багаторічною історією Полтавського державного медичного університету. Заступник голови Полтавської обласної ради Олександр Лемешко та митрополит Полтавський і Кременчуцький ПЦУ Федір закликали повсякчас творити добро і служити високому покликанню Лікаря і Патріота, Громадянина своєї Держави.

І нарешті – найбільш хвилююча, незабутня мить – першокурсники проголошують Клятву студента, вперше у житті одягають білі халати і за давньою традицією отримують з рук ректора Університету, професора Вячеслава Ждана символічні Ключ до знань та Студентський квиток!

В добру путь! Хай щастить! «Віват, мій Університет, віват1» - цією музично-хореографічною композицією  у виконанні всіх творчих колективів культурно-освітнього відділу ПДМУ завершилися Урочистості.