ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ

18 січня 2023
554
ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ

На 88-му році відійшов у Вічність професор, доктор медичних наук Редчиць Іван Васильович.

Професор Редчиць І.В. закінчив Вінницький медичний інститут у 1958 році. Надалі працював дільничним лікарем Овруцької районної лікарні Житомирської області. Працюючи практичним лікарем, підготував та успішно захистив кандидатську дисертацію. У майбутньому життєвий шлях професора Редчиця І.В. був пов'язаний з роботою в Чернівцях та Криму, де ним глибоко та ґрунтовно вивчалися проблеми реабілітації хворих на бронхо-легеневу патологію. Поєднання таланту практичного лікаря та науковця знайшло віддзеркалення у написанні та успішному захисті докторської дисертації під керівництвом відомого професора Кокосова О.М.

З 1983 року робота професора Редчиця І.В. була пов’язана з Полтавським медичним  стоматологічним інститутом.  До 1994 року він очолював кафедру пропедевтики внутрішніх хвороб,  надалі працював професором цієї ж кафедри.

Під його керівництвом захищено 6 кандидатських та 1 докторська дисертації. А скільком ще науковцям він суттєво допомагав  у дисертаційних питаннях! Наукові інтереси професора Редчиця І.В. охоплювали багато пульмонологічних та гастроентерологічних проблем. Наукові дослідження знайшли відображення у численних друкованих працях, патентах, монографіях, посібниках.

Лекції та практичні заняття професора Редчиця І.В. відзначалися високою педагогічною майстерністю та науково-професійним рівнем.

Професор Редчиць І.В. мав чудовий талант Лікаря, Педагога та Науковця. Це була людина з добрим серцем, яку поважали колеги, студенти та хворі.

Адміністрація, профком, колектив кафедри пропедевтики внутрішньої медицини, професорсько-викладацький склад ЗВО ПДМУ та студенти сумують  з незворотної втрати професора Редчиця Івана Васильовича і висловлюють щирі  співчуття рідним і близьким покійного.

Прощання з професором Редчицем Іваном Васильовичем відбудеться 19.01.2023 в залі прощань паталогоанатомічного бюро обласної лікарні о 10.20.