Від серця до серця

29 вересня 2022
422

Сьогодні, 29 вересня, у всьому світі відзначають Всесвітній день серця. Метою введення Всесвітнього дня серця визначено підвищення усвідомлення в суспільстві небезпеки, яка викликана епідемією серцево-судинних захворювань в світі, а також ініціювати всеосяжні профілактичні заходи щодо ішемічної хвороби і мозкового інсульту в усіх групах населення. 

На базі Полтавського обласного клінічного медичного кардіоваскулярного центру, який є клінічною базою Полтавського державного медичного університету проведена низка заходів по відзначенню дня серця.

Професор Катеренчук І.П. прочитав лекцію для лікарів по профілактиці серцево-судинних захворювань та розповів присутнім про роботу ХХІІІ Конгресу кардіологів України, а також вручив сувеніри співробітникам клініки.

Студенти 6 курсу медичного факультету, які навчаються на кафедрі підготовили привітання та побажання пацієнтам клініки, а також подарували пацієнтам сувеніри. Також пацієнти отримали  рекомендації по дотриманню здорового способу життя, та  посібник «Інфаркт міокарда – не вирок», який підготовлений на кафедрі.

Студенти, які навчаються на кафедрі, в подарунок отримали навчальні посібники, підготовлені і видані колективом кафедри.