Відбулась Друга національна школа терапевтів України

18 вересня 2023
255

13-15 вересня 2023 р. у м. Києві відбулась Друга Національна шкала терапевтів України з міжнародною участю» з одночасною трансляцією у режимі онлайн.

На науковій сесії, присвяченій метаболічно-асоційованій жировій хворобі печінки, у форматі дискусії відбулось обговорення проблем нової захворювання, сучасних підходів до лікування та трансплантації печінки.

У роботі конгресу як модератор заходу взяв участь проректор з науково-педагогічної роботи та післядипломної освіти, професор кафедри внутрішньої медицини №1 професор Ігор Скрипник.

Професор Ігор Скрипник також представив доповідь на тему «Неалкогольна жирова хвороба печінки у фокусі сьогодення: нова номенклатура, принципи діагностики та лікування», у якій виклав нові підходи до класифікації, діагностики та лікування з позицій доказовості згідно останніх рекомендацій Європейської та Американської Асоціацій з вивчення печінки (2023).

У роботі наукового форуму взяли участь провідні іноземні вчені у галузі гепатології проф. Б. Прокопет (Румунія), проф. Д. Думітреску (Румунія), проф. Й. Зен (Великобританія).