Відбулась презентація навчального посібника «Базові принципи лабораторної гематології» (англійською мовою).

21 жовтня 2022
373

Відбулась презентація навчального посібника «Базові принципи лабораторної гематології» (англійською мовою). Автори посібника - науково- педагогічні співробітники кафедри фізіології: к. біол н., доцент Tетяна Мамонтова, д. мед. н., професор Ігор Міщенко, д.мед.н., професор Людмила Весніна та кафедри внутрішньої медицини №3 з фтизіатрією: д .мед. н., професор Iгор Кайдашев.

Автори поділились концепцією своєї роботи, у якій зазначено, що навчальний посібник дозволяє проводити практичні заняття із курсу «Лабораторна діагностика», розкриваючи перед здобувачами освіти загальні положення та можливості сучасної лабораторної гематології. Новизна посібника полягає у детальному описі гематологічних тестів від відносно простих до найскладніших, розкритті переваг та недоліків методів, висвітленні ролі медичного персоналу у наданні ефективної діагностичної допомоги пацієнту: плануванні дослідження, його проведенні, оцінці та інтерпретації результатів.

Досвідом роботи зі здобувачами вищої освіти 4-6 курсів медичного факультету №1 у аналізі гематологічних досліджень поділилась доцент кафедри Тетяна Мамонтова. Присутні на презентації здобувачі освіти та колеги високо оцінили навчальний посібник авторів, який також розрахований на лікарів-інтернів вищих медичних закладів, фахівців лабораторної діагностики та клініцистів різних спеціальностей.