Відбулася Полтавська обласна конференція лікарів – оториноларингологів

12 червня 2023
421

9 червня 2023 р відбулася Полтавська обласна конференція лікарів – оториноларингологів. Вона присвячена темі «Особливості надання допомоги пацієнтам отоларингологічного профілю у військовий час». Зі вступним словом виступила директор Навчально-наукового інституту післядипломної освіти Алла Марченко.

На конференції розглянуті актуальні теми сьогодення. Так завідувач кафедри Михайло Безега представив доповідь «Остеоми синусів: спостерігати не треба видаляти».

 Завідувач відділення оториноларингології Полтавської ОКЛ ім. М.В. Скліфосовського, асистент кафедри Олександр Подовжній доповів про особливості роботи ЛОР-служби у військовий час.

Цікавими та інформативними були доповіді доцента Валерія Лобурця «Грибкові ураження навколоносових пазух», аспіранта кафедри оториноларингології з офтальмологією Руслана Бондаренка на тему «Атрофічні процеси порожнини носа», а також асистент кафедри оториноларингології з офтальмологією Андрія Лобурця «Методики відновлювальної терапії при перфорації переділки носа».

У роботі конференції взяла участь в якості запрошеного лектора Кулик Лариса – завідувачка алергологічного відділення Полтавської ОКЛ ім. М.В. Скліфосовського з доповіддю на тему «Актуальні питання виявлення та лікування алергічного риніту».

Підсумовуючи, можна сказати, що надання допомоги пацієнтам з ЛОР-хворобами вдосконалюється за рахунок мультидисциплінарних підходів до лікування, сучасних методів дослідження  та переосмислення поглядів на терапію специфічної у військовий час ЛОР-патології.